Конгресс місцевого самоврядування

У березні у м. Миколайки (Польща) відбувся потужний 8-й Європейський конгрес для органів місцевого самоврядування,  участь у якому взяв віце-президент Клубу Мерів Юрій Бова, мер м. Тростянець.

Протягом 2-х  днів  2000 учасників конгресу відвідали понад 120 заходів та розглянули  12 тематичних напрямів, основна тема яких – «Нова солідарність для нової епохи».  Впродовж конгресу представники із різних європейських країн дискутували про виклики, які стоять нині перед місцевими громадами, ділилися досвідом та стратегіями місцевого самоврядування, обмінювалися найкращими практиками.

Програма Конгресу включала десять напрямків, зокрема — економіку, бізнес та менеджмент, довкілля, суспільство, сталий розвиток, охорону здоров’я тощо.

Ключові теми, які учасники обговорили під час заходу — проблематика сучасного містобудування, механізми міського та регіонального розвитку, фінансові інвестиції, захист навколишнього середовища, політика охорони здоровʼя та діяльності органів місцевого самоврядування в нових реаліях.

Юрій Бова взяв участь у церемонії нагородження Гала вечорупольських компаній, що надали велику допомогу українцям. Зокрема нагороду від форуму вручили найбільшому перевізнику залізницею РOLRegio (PKP) за перевезені безкоштовно 1,5 млн українців, що тікали від війни.

Також віце-президент Клубу Мерів встиг поділитись власним досвідом під час  дискусії «Україна в обличчі війни».

«Україна -це не десь там. Україна -це ми» –  Юрій Бова.

Місто було окуповано на початку вторгнення. 30 днів росіяни обстрілювали інфраструктуру. Сильно постраждала центральна частина міста, район навколо лікарні та привокзальні райони. Через пошкодження інфраструктурних об’єктів у місті не було води та електропостачання. 30 днів росіяни знущались над цивільними, військові РФ залякували і вбивали мирних жителів, забирали телефони, цінні речі та навіть їжу. Та попри все, Тростянецька громада героїчно, майже голіруч чинила опір, та допомогла ЗСУ розбити потужне угрупування росіян.

Зараз місто відбудовується. У місті вже відновлено лікарню, школу, заводи та підприємства. Місто підтримується місцевими компаніями та іноземними партнерами.

Юрій переконаний, що «надзвичайно важливо показати людям, що їхні міста повертаються до життя. Важливо втілити надію на повернення до нормального буття».

Попередня
08.03.2023
Підписання меморандуму між Клубом Мерів та Італійською торгової палатою в Україні.
Наступна
16.03.2023
Планування території (генплан, детальний план)